Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om AIF Barrikaden Senior Herrar

Följ

Senior Herrar

Följ oss för uppdateringar
Följ
Tabell
Lag M V O F P
1 Åkarps IF 8 8 0 0 24
2 Oxie SK 8 6 1 1 19
3 Skanör Falsterbo IF 8 5 1 2 16
4 AIF Barrikaden 8 5 0 3 15
5 Malmö United KF 8 3 0 5 9
6 Torna Hällestads IF 8 3 0 5 9
7 IK Wormo 8 2 0 6 6
8 Västra Ingelstad IS 8 1 1 6 4
9 FC Möjligheten 8 1 1 6 4

Match

IK Wormo

4 - 3
Exercisfältet Landskrona
28 augusti 2022
14:00

AIF Barrikaden

Referat

Referat: IK Wormo - AIF Barrikaden

Efter kaotiska förberedelser med brist på spelare, (bl.a. målvakt efter att ha fått nej från 11 sådana) och sådana som måste komma sent bland de få vi hade, brist på bilar och fotbollslegen kvarglömda i Vellinge från A-lagsmatchen på lördagen kunde vi ändå till slut anlända 20 minuter innan matchstart med 13 spelare varav två ingen av oss träffat förr. Inga optimala förutsättningar alltså.

Att över huvud taget allt gick i lås har vi i första hand de alltid lika hjälpsamma och kompetenta Mohammed Ali som letade upp spelare i vänkretsen och Yousef som hämtade legen på morgonen att tacka för men också Thomas som fick köra slalom mellan upphämtningsställena. En stor eloge också till den ständigt lika lojala Milad som lika lite som de flesta visste om att vi saknade målvakt när vi kom fram. Han tog först på sig att stå i första halvlek – trots att handskar saknades - men sedan i paus också att fortsätta matchen ut.

Startelva: Milad – Moustafa, Chanon, Ghafur, Alexander Malmqvist (ny spelare) – Shershah E - Thomas S, Martin, Naser Ismaili (nästan ny, gjorde en match för oss för ett par år sedan), Mohammed Ali – Yousef. (Vi spelade när vi försvarade oss 4-5-1 och när vi anföll 4-3-3)

Avbytare var Esmael Hasani (ny spelare) som spelade högerback i två omgångar på sammanlagt 45 minuter och Yaghub Ghorori som spelade sammanlagt cirka 70 min dels som vänsterbreddare, dels mot slutet på topp.

Som vanligt bytte vi mycket ut och in och som en följd därav blev det också många platsbyten inom laget.
Det hela blev en rätt trevlig och öppen - om än kanske ibland lite väl öppen – tillställning. En jämn match som, som det ofta brukar heta, och den här gången verkligen stämde, kunde slutat hur som helst.

I första halvlek kunde man bara notera två målchanser, en för vardera laget. Och, vilket kanske då låter lite märkligt, bara ett avslut på mål. Det beror på att deras klara målchans som kom i den 20:e min handlade om en djupledsboll till en spelare som såg ut att få ett enkelt läge att ge dem ett ledningsmål men där en lång utrusning av Milad satte stopp för det genom att på något konstigt sätt plocka den med händerna och nicka nästan samtidigt – såg mycket roligt ut när han först nästan klistrade bollen bara för att, när han såg att han nog hamnat utanför straffområdet istället bestämde sig för att nicka med händerna fortfarande uppe i luften. Domaren gav förstås Milad ett kort för det, ett kort som väl borde blivit rött men blev gult. Inget riktigt avslut på mål således utan nollan i den kolumnen blev för dem i första halvleken intakt.

Vårt enda avslut på mål resulterade alltså. Det föll alldeles lagom ett par minuter före pausvilan och handlade om en dribblingsräd nästan längs kortlinjen av Naser som han avslutade med ett välplacerat skott invid bortre stolpen.
Avsluten utanför var däremot relativt många. Wormospelarna hade väl på ett eller annat sätt hör/sett/förstått att vår målvakt normalt inte var en sådan och såg ju också att han är relativt kort och sköt från alla tänkbara och otänkbara lägen, nästan vid samtliga tillfällen långt utanför eller över.

I andra halvlek duggade däremot målchanserna tätt. Jag noterade ungefär 6 per lag men tänker inte beskriva alla mer detaljerat. Målen föll så här: Wormo kvitterade på frispark ur bra läge i 52:a min, tog ledningen efter en bjudning från oss i 59:e min och ökade på till 3-1 bara två minuter senare när en av det som måste ha varit deras 3-4 A-lagsförstärkningar till sitt annars unga lag gjorde ett fint genombrott innan han serverade en lagkamrat bollen på silverfat vilket han utnyttjade när han sköt in bollen från nära håll. I den 69:e min reducerade vi till 3-2 och åter var det Naser som var målskytt, den här gången efter ett närmast fenomenalt dribblingsnummer inne i straffområdet där han hann dra på sig halva laget som ändå var chanslösa när han lade in bollen i mål – en dribblingsskott vars like vi sällan sett, den påminde dock om vår forne då unge anfallare Hkmat El Hadr:s för något decennium sedan, han kunde ofta gå rakt in i en hög av motståndare och ändå på något mirakulöst sätt ändå komma ut med bollen, alternativt dragits omkull och gett oss många straffar. I den 78:e min ökade de på till 4-2 på ett långskott innan målskyttet för dagen avslutades när Naser i den 81:a min fullbordade sitt hat-trick. Den här gången på en målvaktsretur efter ett skott av Martin.

Lagen hade också vars ett stolpskott. Deras kom två minuter in på andra halvlek och studsade från stolproten inåt banan där vi dock kunde ta hand om bollen. Vårt kom i den 86:e min när Naser var så nära att bli fyramålsskytt och tillika poängräddare – ett stenhårt skott klockrent i stolpen.

Vi hade två olycksminuter som kan ha blivit avgörande för utgången när vi mellan de två täta 2-1 och 3-1-målen hade ett jätteläge när Shershah gjorde en jättefin aktion där han tog sig förbi ett antal spelare ner till kortlinjen innan han slog bollen snett inåt bakåt till en av våra spelare som missade ett öppet läge bara 5-7 meter från mållinjen. Dessa händelser kom i precis i direkt följd; mål för dem, avspark, vår missade chans och sedan gick de direkt upp och gjorde 3-1. Starkt att vi inte lät oss nedslås av detta utan gav dem en match in i det sista.

Många var riktigt bra i vårt lag och ingen föll ur ramen. Dessutom hittade vi varann och våra positioner förvånansvärt bra med tanke på det lindrigt uttryckt inte särskilt samspelade laget där det fick bli mycket presentationer i omklädningsrummet innan matchstart. Naser måste dock nämnas speciellt. Tre mål och ett stolpskott säger ju i och sig själv en del men verkligen inte allt. Hans kondition var inte den bästa eftersom det var flera år sedan han spelade match men i övrigt hade han det mesta, han var stark, hade en bländande teknik, suverän speluppfattning och ett bra skott.

Wormo levde högt på en spelare i varje lagdel som de enligt egen utsago alltid försöker ha för att förstärka sitt unga lag men saknade när de gick på den ena storförlusten efter den andra i vårserien, bl.a med 8-0 mot oss.

Till slut ytterligare en reflexion. Vår backlinje blockade en osedvanligt stor mängd skott som såg ut att annars blivit faliga.

Statistik (våra siffror först): Hörnor: 4-4 Avslut på mål: 6-5 Avslut utanför: 5-10
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Naser Ismaili 1 3 0 0 0 0
Martin Nilsson 1 0 1 0 0 0
Alexander Malmqvist 1 0 0 0 0 0
Chanon Borgström 1 0 0 0 0 0
Esmail Hasani 1 0 0 0 0 0
Ghafur Ebrahimi 1 0 0 0 0 0
Mohammed Ali Ebrahimi 1 0 0 0 0 0
Shershah Ewazzada 1 0 0 0 0 0
Yaghub Ghorori 1 0 0 0 0 0
Yousef Ahmadi 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A S IM GK RK P
Milad Akbari målvakt 1 0 0 0 4 1 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist S Skott på mål IM Insläppta mål GK Gula kort RK Röda kort P Poäng